Každý to své! Spousta z nás si ráno nedokáže představit bez šálku tmavé tekutiny, bez naší oblíbené kávy, která nás alespoň trochu postaví na nohy a rozproudí krev v žilách! Ale jsou mezi námi tací, kteří vyznávají a uznávají pouze zlatavý mok, který je po vodě, druhým nejčastěji používaným a vyhledávaným nápojem na světě! Co by to tak mohlo být, co nás zahřeje hlavně v období podzimních a zimních měsíců? No přeci kvalitní černý čaj, přátelé! Ano, známe mnoho příchutí, které trh nabízí, známe ovocné verze, zelené výrobky, víme, jak chutná bílý produkt, ale ruku na srdce, dobře připravená temná verze, nemá konkurenci! Ono samo o sobě, dobře uvařit tento nápoj je prakticky alchymií! Určitě existují státy, kde je příprava zlatého moku pomalu, nebo vlastně úplným obřadem. Vzpomeňme třeba na klasické ruské samovary, nebo silné gruzínské verze. Ani kolébka vzniku nápoje nezaostává, v daleké Číně můžeme mluvit o pití ve dnech všedních i svátečních.
A jak u nás?
Jak kde! Někdo na něj nenechá dopustit, jiný se bez něho obejde! Hodně záleží na tom, kde a jak si ho připravíme! V první řadě je potřeba volit kvalitu, kterou nám naše staré známé sáčkové provedení asi neposkytne! Obraťme se s poptávkou na vynikající internetový obchod, který se zabývá nejen prodejem, ale i dovozem vybraných odrůd!